Skoči na glavno vsebino

Prijava na predavanje za starše

LAHKO BRANJE

Izobraževalni center Pika izvaja različne dejavnosti, od programa strokovnega izpopolnjevanja do seminarjev, predavanj in delavnic, ki so namenjeni tako strokovnim delavcem kot staršem otrok s posebnimi potrebami.

Tokrat vas, starše in tudi družinske člane oseb s posebnimi potrebami vabi na prvo predavanje v šolskem letu 2022/2023, z naslovom Lahko branje, ki bo v ponedeljek, 3. oktobra 2022, od 17.00 do 18.30 ure, v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).

(Predavanje bo imela specialna pedagoginja Živa Jakšić Ivačič.)

Predavanje je brezplačno, potrebna je prijava.

Elektronske prijave bodo odprli v četrtek, 22. septembra 2022, od 12.00 ure naprej. Takrat se prijavite s klikom na povezavohttps://1ka.arnes.si/a/51563a44

Predavanje je namenjeno staršem in drugim družinskim članom oseb s posebnimi potrebami ali oseb, ki težje berejo ali težje razumejo prebrano.

Na predavanju boste izvedeli, kaj je lahko branje, zakaj potrebujemo lahko berljive informacije in vlogo le-teh pri zagotavljanju dostopnosti informacij. Predstavili bodo za koga je lahko branje uporabno, kako prepoznati lahko berljiva gradiva in kje jih iskati. Udeleženci boste dobili tudi celovit pregled trenutno obstoječih gradiv v lahkem branju v Sloveniji. V drugem delu predavanja boste spoznali glavne smernice, po katerih oblikujemo lahko berljivo in razumljivo besedilo in jih uporabili na praktičnem primeru

Vaša prijava je zabeležena, če nekaj minut po prijavi dobite na vpisan e-naslov, naše povratno sporočilo (iz e-naslova Arnes-1KA).

Podatki, ki jih vpišete v prijavnico: Ime in priimek, tel. številka, e-naslov, vaš poklic, starost otroka oziroma družinskega člana, ki ima posebne potrebe; možnost zapisati tudi vprašanje za predavateljico. 

Več informacijVabilo-Lahko branje-3.10.2022

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost