Skoči na glavno vsebino

Tabor 7. r – CŠOD Soča

18.12.2023 ob 11h uri

  • Obveščamo vas, da so učenci varno prispeli v CŠOD.

  • Krožna pot ob Soči

Našo pot z vodstvom smo začeli pri CŠOD Soča. Odšli smo po cesti do ribogojnice, kjer sta nam vodnici natančno predstavili in opisali okolico Tolmina. Pot smo nadaljevali do nekdanje vojaške bolnišnice in dijaškega doma, naslednji postanek pa je bil ob sotočju Soče in Tolminke. Pogled nam je pritegnil zanimiv kip Faronike – pol riba pol ženska – ki varuje naš planet Zemljo. Pot nas je nadalje vodila po gozdni poti, kjer smo na drevesih in žicah opazili obešene čevlje. Izvedeli smo, da je to običaj zaljubljencev – podobno kot ključavnice na mostovih. Polni lepih vtisov smo se vrnili v dom.

Marta, Isa in Lara Č, 7. b

MicrosoftTeams-image-12

Slika 1 of 9

  • »Grajski« grič

Danes smo se odpravili na bližnji Kozlov rob, 426 metrov visok grič, ki se vzpenja nad Tolminom. Na vrhu smo si ogledali ruševine starega gradu. Ko so se začele meglice trgati, se nam je razprostrl pogled na Tolmin in okoliške vasi, v daljavi pa smo videli tudi vas Vrsno, rojstni kraj Simona Gregorčiča.

Po kosilu smo se v trojicah odpravili na orientacijski pohod po samem mestu, kjer smo morali na 38 točkah opraviti določene naloge. Naučili smo se marsikaj novega. Imamo se zelo lepo.

Kristina in Izabela, 7. a

MicrosoftTeams-image-20

Slika 1 of 4

Nov dan, nove dogodivščine. Po zajtrku so nam učiteljice v učilnici predstavile Tolminska korita, saj se v tem času po soteski ni mogoče sprehoditi, ker je zaprto. Kljub temu smo se z veseljem odpravili do Triglavskega narodnega parka in si Tolminska korita ogledali s Hudičevega mostu. Na povratku smo si ogledali še avstro-ogrsko pokopališče padlih v prvi svetovni vojni. Tu nam je učiteljica povedala nekaj več o ofenzivah Soške fronte, nato pa smo se vrnili v dom.

V popoldanskem času smo a-razred odšli v Tolminski muzej, medtem ko je imel b-razred na sotočju Soče in Tolminke naravoslovne igre.

V Tolminskem muzeju smo si lahko kupili kakšen spominek, prijazen in zgovoren vodič pa nas je nato popeljal po muzeju. Njegovo doživeto razlago smo z zanimanjem poslušali.

Aron, Aleksej in Marko, 7. a

Julian, Tian in Leon, 7. b

MicrosoftTeams-image-79

Slika 1 of 10

Predzadnje dopoldne smo spoznavali lokostrelstvo in živalski svet. Razdelili smo se po razredih. A-razred je šel na lokostrelstvo, medtem ko se je b-razred poučil o živalih. Učiteljica nam je predstavila različne eksotične živalske vrste. Nekatere živali smo lahko tudi prijeli, medtem ko smo druge le opazovali. Nato smo se zamenjali. Po omenjenih aktivnostih smo se sprehodili ob reki Tolminki in se pred kosilom malo sprostili.

Mark, 7. b

MicrosoftTeams-image-22

Slika 1 of 9

  • 22.12.2023
    • Obveščamo vas, da se 7. razredi vračajo s tabora med 15.30 in 16.00.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost