Skoči na glavno vsebino

KORONA VIRUS

13.3.2020 ob 8.34

Spoštovani starši,

tako kot je tudi že povedal minister za šolstvo, smo dobili priporočilo, da bi pouk vendarle potekal na daljavo. V tem primeru ne bo potrebno manjkajočih dni nadomeščati. Naši učitelji bodo dnevno pripravljali navodila za delo. Navodila bodo pripravljena za učence in tudi delo bo za učence ne za vas starše.
Ker bo veliko dela tudi v delovnih zvezkih, je nujno da imajo vsi učenci doma vse gradivo, tudi delovne zvezke. Zato vas prosim, da v primeru, da je vaš otrok danes ostal doma in ima v šoli delovne zvezke ali druge učne pripomočke, naj le te pride v teku dopoldneva iskati.
Vse ostale informacije, na kakšen način bo potekalo poučevanje na daljavo boste še izvedeli.
V tem času vam želim veliko zdravja.
Lep dan, Saša Kožuh

12. 3. 2020 ob 13.25

Glede na novinarsko konferenco, ki jo lahko pogledate na nacionalni televiziji, vas obveščam, da bo šola s ponedeljkom zaprla svoja vrata. Tako vsi otroci ostajajo doma. Minister za izobraževanje je na novinarski konferenci tudi priporočil staršem, da otroci ostanejo doma že jutri, če le imajo starši to možnost. Zaradi tega preventivnega ukrepa ni potrebno klicati v šolo in nas o tem obveščati. dovolj je, a o tem obvestite razrednika po ustaljeni poti. Opravičilo jutrišnjega dne lahko prinesejo učenci tudi ob povratku v šolo. Vse današnje in jutrišnje odsotnosti, ki so z odobravanjem staršev (kar se izkaže pisno), bodo opravičene.

Vse ostale informacije v povezavi z delovanjem v prihodnjih dneh bomo posredovali, čim jih bomo dobili s strani ministrstva.

12. 3. 2020 ob 10.20

Spoštovani starši,
ne glede na javne objave o zapiranju vzgojno izobraževalnih zavodov s ponedeljkom, vas obveščam, da uradne informacije od našega ministrstva do sedaj še nismo dobili. Ne glede na to, vas obveščam o dodatnih preventivnih ukrepih, ki jih uvajamo nemudoma:
  • vstop v šolo zunanjim obiskovalcem in tudi staršem je brez dovoljenja vodstva šole prepovedan. Tako boste starši otroka lahko zjutraj pospremili le do šolskih vrat. Starši otrok v podaljšanem bivanju boste pri vhodu delavcu šole sporočili, po katerega otroka ste prišli. Ta ukrep velja tudi za prvošolce.
  • odpoved vseh najemov šolskih prostorov, tudi telovadnic.
  • odpoved vseh šolskih prevozov.
O ostalih ukrepih, tudi o morebitnem zaprtju šole, vas bomo obvestil takoj, ko dobimo uradno informacijo z navodili našega ministrstva.
Ker zaradi zasedenosti sistema določene informacije dobite starši od nas s časovnim zamikom, bomo vse ažurno objavljali tudi na spletni strani šole.
Prosim vas za potrpljenje in redno spremljajte objave na spletu, saj vseh klicev ne moremo prevzeti.
Saša Kožuh, ravnatelj

11. 3. 2020

Spoštovani starši,

Obveščamo vas, da so do nadaljnjega odpovedane vse skupinske govorilne ure in roditeljski sestanki. Tako danes ob 17.00 ne bo govorilnih ur za razredno stopnjo in tudi prihodnji teden ne za predmetno stopnjo.

V primeru, da učitelja vendarle potrebujete vam svetujemo, da učitelja kontaktirate po elektronski pošti. Če bi imeli pri tem težave, pošljite elektronsko pošto na šolski naslov in jo bomo učitelju preposlali.

Vodstvo šole

11. 3. 2020

Spoštovani starši,

obveščam vas, da OŠ Ketteja in Murna redno spremlja dogajanje glede širjenja koronavirusa. Spremljamo in upoštevamo priporočila NIJZ in našega ministrstva.

V skladu s šolskim načrtom je koordinacijska skupina na šoli sprejela vse potrebne ukrepe za zaščito zdravja otrok in zaposlenih. Tako smo v določenih delih začeli tudi s prilagoditvami vzgojno izobraževalnega dela šole.

Ob tem naj vas ponovno spomnimo na preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

Ker pa smo za zdravje odgovorni vsi vas pozivamo, da se držite preventivnih ukrepov tudi doma. Poleg tega naj ponovno spomnimo, da bolnih otrok ne pošiljate v šolo. Ob tem pa vas pozivamo, da sami ne vstopate v šolski prostor, če ste bili v zadnjem času na ogroženem področju ali če kažete kakršnekoli bolezenske znake.

O nadaljnjih ukrepih boste sproti obveščeni preko spletne strani šole in elektronske pošte.

2. 3. 2020

Preventivno bomo v skladu z načrtom ukrepanja in usmeritvami MIZŠ prestavili tradicionalno pomladansko prireditev Pozdrav pomladi in dobrodelni koncert Stopimo skupaj. O datumu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili.

Ob tem želimo starše spomniti na to, da zaradi preprečevanja nalezljivih bolezni, bolnih otrok ne pošiljajo v šolo.

25. 2. 2020

Po navodilih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 24. 2. 2020 vas obveščamo, da posebnih omejitev pri izvajanju pouka pristojno ministrstvo ne predvideva, zato pouk poteka kot običajno. Na šoli skrbimo za dezinfekcijo vratnih kljuk in ograj na stopniščih. V učilnicah so na voljo sredstva za dezinfekcijo rok.

Vse učence, starše, zaposlene in obiskovalce obveščamo, da upoštevajo SPLOŠNE PREVENTIVNE IN SPECIFIČNE UKREPE (NIJZ).

Vir: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

ŠE NEKAJ AKTUALNIH POVEZAV:

Saša Kožuh, ravnatelj

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost