Skoči na glavno vsebino

Ljubljanski maraton 2019

V soboto pred krompirjevimi počitnicami smo se mnogi kettemurnovci udeleželi Ljubljanskega maratona. Letos smo postavili rekord, na šolskih tekih nas je namreč teklo kar 89, kar je največ do zdaj.

Mlajši učenci smo se zbrali ob 12. uri, starejši pa ob 13. 45. Učenci 1. in 2. razreda so tekli na 600 m, učenci od 3. do 5. razreda na 1350 m, tisti od 6. do 9. razreda pa na 1800 m.

S pomočjo učiteljev smo si razdelili tekmovalne številke in jih pripeli na majice ter se pošteno ogreli. Nato so nas po tekmovalnih skupinah spremljali na štart. Ko je počilo, se je vsak od nas pognal in premagal določeno razdaljo. Na štartu smo bili precej vzhičeni in polni pričakovanj. Ob progi so nas spodbujali številni navijači. V cilju je bil občutek nepopisen. Dobili smo posebne medalje in praktično darilce.

Vsak učenec se je odreza329,1 KBl po svojih najboljših močeh, blestel pa je Nik Alenabi, ki si je s časom 5 min in 29 sekund prislužil bronasto medaljo med devetošolci celotne Slovenije, med devetošolci vseh ljubljanskih osnovnih šol pa je pometel z vso konkurenco in si prislužil prvo mesto.

Naša šola se je odlično odrezala tudi kot ekipa, in sicer je med vsemi 77 šolami zasedla 24. mesto, med ljubljanskimi šolami pa smo pristali na 4. mestu.

Iskrene čestitke vsem tekačem naše šole, še posebej pa Niku Alenabiju za vrhunsko uvrstitev!

Zagotovo se bomo naslednje leto spet zapodili po ljubljanskih ulicah in poskušali izboljšati svoj letošnji rezultat.

Udeležbo učencev naše šole je organiziral in vodil učitelj športa Matjaž Zupan.

Maruša iz 7. b,

Lina in Eva iz 6. a

mentorica Sabina Zalokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost