Skoči na glavno vsebino

festival Igraj se z mano 2018

  • 20180522_095626
  • 20180522_095654
  • 20180522_100735

Učenke 2. in učenka 7. razreda so s plesnim nastopom v Ljubljani na Kongresnem trgu sodelovale na 12. Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«, ki poteka v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana, Društva za kulturo inkluzije, Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi in OŠ Milke Šobar – Nataše.

S festivalom želijo spodbujati aktivno sodelovanje med otroki in mladostniki s posebnimi potrebami ter njihovimi vrstniki z značilnim razvojem, promovirati pravico do enakosti in nediskriminacije in zgraditi močnejšo in bolj odprto družbo, prostor, kjer je raznolikost dobrodošla in kjer ima vsak, ne glede na njegove sposobnosti, enake možnosti za aktivno vključenost v skupnost.

Ustvarile smo plesno točko Sho Sholoza (»ŠoŠoloza«) z namenom spoznavanja drugih kultur (v tem primeru afriške kulture), povezovanja otrok različnih narodnosti in otrok ljubiteljev plesa in glasbe ter za
povezovanje otrok različnih starosti. Po našem nastopu smo se, poleg ogleda drugih glasbenih, plesnih in gledaliških nastopov, udeležili tudi na inovativnih delavnicah.

Nad festivalom smo bile navdušene in si želimo še takih izkušenj!
mentorica-učiteljica Petra Guček Tomšič

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost